Op deze pagina krijg je een overzicht van de momenteel meest voorkomende  bedreigingen (spyware/malware) en de meest schadelijke bedreigingen op een schaal van 1 – 10, waarbij 10 het meest schadelijk en 1 nagenoeg onschadelijk is. Een spyware scanner verwijdert effectief alle onderstaande bedreigingen en nog veel meer. Onthoud dat een wanneer een bedreiging die door het programma wordt ontdekt niet automatisch verwijderd kan worden, Enigma een gratis oplossing voor jou ontwikkelt. Verschillende Belgische internetproviders helpen klanten met het beveiligen van de computer, telefoon en tablet. Internetbeveiliging van de provider is dan ook een belangrijk thema bij het zoeken naar een nieuwe provider.

 1. Adware Helpers

Bedreigingsniveau: 2/10

Beschrijving: Verschillende soorten programma’s die door een aantal antivirusprogramma’s als onveilig of hinderlijk voor de gebruiker worden beschouwd. Dit soort programma’s zal meestal proberen om apps met adware of toolbars te installeren en verder maakt de programmacodering gewoon een verdachte indruk.

 • Ook bekend als: HEUR/Malware.QVM30.Gen [Qihoo-360]
 • Win32.Bromngr.AllO [Baidu-International]
 • SProtector [Ikarus]
 1. Conduit Search/Toolbar

Bedreigingsniveau: 5/10

Beschrijving: Conduit is een bekende browser hijacker. Dat wil zeggen, dat het programma jouw homepage en de standaard zoekmachine van je browser probeert te veranderen in search.conduit.com. Verder zul je ervaren dat Conduit Toolbar in je browser geïntegreerd wordt.

 • Ook bekend als: Adware.Downware.3008 [DrWeb]
 • SafeSearch [Sophos]
 • 0F9208BB [TrendMicro-HouseCall]
 1. PUP.Optimizer Pro

Bedreigingsniveau: 1/10

Beschrijving: Dit is eigenlijk gepromoveerd tot een programma dat jouw registratiedatabase schoonmaakt. Het is niet schadelijk, maar ook niet heel goed en omdat het geld vraagt voor het schoonmaken van jouw PC kan het als hinderlijk beschouwd worden.

 • F47V0103 [TrendMicro-HouseCall]
 • B [AVG]
 • Posible_Worm32 [TheHacker]
 1. PUP.SupTab

Bedreigingsniveau: 1/10

Beschrijving: Dit is een soort programma, dat hinderlijk of bedreigend kan zijn. Er is meestal sprake van adware die een toolbar voor je browser aanbiedt of zorgt voor andere onduidelijke irritatiemomenten.

 • Ook bekend als: a variant of Win32/ELEX.AV [ESET-NOD32]
 • Trj/Genetic.gen [Panda]
 • Application.SubTab.A [GData]
 1. Adware.LinkSwift

Bedreigingsniveau: 2/10

Beschrijving: Dit is een adware programma, dat kortingen, reclames en gesponsorde links toont via pop-ups, wanneer je Google, Youtube, Amazon, Facebook e.d. bezoekt. Het wordt derhalve getoond als pop-upreclames, onderstreepte sleutelwoorden /links, die door erop te klikken ook reclames tonen als “Powered by LinkSwift Deals”.

 1. V9 Redirect Virus

Bedreigingsniveau: 5/10

Beschrijving: Eén van de ergere types malware. V9 Redirect Virus is een browser hijacker, die delen van browsers als Explorer, Firefox en Chrome overneemt zonder eerst om toestemming te vragen. Het wijzigt je homepage en zoekmachine in Safe.v9.com. Verder kun je tijdens het surfen doorlinks, pop-ups en irritante reclames tegenkomen.

 1. WeDownload Manager

Bedreigingsniveau: 2/10

Beschrijving: Dit is een PUP (een mogelijk ongewenst programma) en wordt ook als onderdeel van freewareprogramma’s gevonden. Deze bedreiging kan browserinstellingen wijzigen, zoals de homepage en standaard zoekmachine. Verder kan het ongewenste doorlinks uitvoeren en pop-ups tonen met bijzondere kortingen, deals en reclames.

 1. Iminent SearchTheWeb of Search.iminent.com

Bedreigingsniveau: 5/10

Beschrijving: Nog een browser hijacker, die je homepage en standaard zoekvoorkeur wijzigt. Toont verder reclames en gesponsorde links in je zoekresultaten. Deze bedreiging registreert verder waarschijnlijk alles waar je op zoekt.

 • Ook bekend als: Trojan.Win32.Generic!SB.0 [VIPRE]
 • W32/Downloader.X.gen!Eldorado [Authentium]
 1. Iminent Toolbar

Bedreigingsniveau: 5/10

Beschrijving: Komt op je computer nadat je bijv. vShare hebt geïnstalleerd. Wijzigt voortdurend je homepage, waardoor het programma verwijderd moet worden voordat je de normale instellingen van je browser kunt herstellen. Is verder verbonden met de vorige bedreiging.

 • Ook bekend als: MalSign.Skodna.E86 [AVG]
 • a variant of Win32/Toolbar.Escort.A [ESET-NOD32]
 • DelBar [VBA32]
 1. Snap.do

Bedreigingsniveau: 5/10

Beschrijving: Een browser hijacker, die de zoekmachine search.snap.do “aanbiedt” als jouw standaard zoekvoorkeur, alsmede een toolbar. Wijzigt normaal gesproken ook je homepage.

 • Ook bekend als: Adware.Linkury (fs) [VIPRE]