Wil jij de komende tijd een nieuwe smartphone, televisie of printer kopen? Je zult hoogstwaarschijnlijk de huidige acties rondom deze apparatuur regelmatig in de gaten houden. Geld besparen is altijd fijn. Wellicht denk jij er zelfs over na om een tweedehands printer, smartphone of televisie te kopen. Het prijsverschil is immers enorm. 

Toch zijn veel bedrijven stellig over de aanschaf van tweedehands producten, vooral apparatuur. Zij vinden het een onverstandige keuze. Ze zijn immers een stuk onveiliger dan de nieuwe apparaten in de winkels en zelfs refurbished apparaten. Huh? Refurbished apparatuur is toch ook tweedehands? Klopt, maar toch is de refurbished versie een stuk veiliger in gebruik te stellen. Benieuwd hoe dit komt? Lees snel verder.

Het verschil tussen refurbished en tweedehands

Tweedehands producten en refurbished producten worden regelmatig door elkaar gehaald. Een tweedehands product is te verkrijgen via Marktplaats, waarbij een particulier het apparaat aanbiedt. Hierbij weet jij echter niet wat er met het betreffende apparaat gebeurd is en of het apparaat in goede technische staat verkeerd. 

Een refurbished apparaat is na het gebruik volledig nagekeken en gerepareerd indien dat nodig is. Hierdoor ben je verzekerd van een goed werkend apparaat met garantie. De garantie krijg je namelijk niet bij een tweedehands product. 

Is refurbished apparatuur betrouwbaar?

Doordat een refurbished apparaat grondig nagelopen is, voordat het product op de markt verscheen, ben jij zeker van een kwalitatief product. Indien het apparaat een defect onderdeel had, is dit in de controle namelijk vervangen. Daarbij krijg je vaak twee jaar garantie bij aanschaf van een refurbished apparaat. Hierdoor hoef je geen extra kosten te rekenen voor reparatie. Ook de garantie is een bewijs voor een betrouwbaar product.

Waar komt refurbished apparatuur vandaan?

Refurbished apparatuur is vaak afkomstig uit het bedrijfsleven. Bedrijven streven vaak naar de nieuwste apparatuur, waardoor apparatuur in goede staat wordt weggedaan. Zonde. Vaak vangen bedrijven, die refurbished apparaten aanbieden, deze apparaten op om te controleren en te verkopen.