Wie online veiligheid wenst, die doet bij voorkeur een behoefte op een VPN. Dit kan een gratis VPN dienst zijn, je kunt ook kiezen voor een klein of juist uitgebreid abonnement bij tegenwoordig heel erg veel verschillende aanbieders. De voordelen van het gebruik van een VPN zijn al lang niet meer op de vingers van één hand te tellen.

Zo verbeter je de online veiligheid

Het nemen van extra voorzorgsmaatregelen ten aanzien van de online veiligheid is geen overbodige luxe. De hackers liggen voortdurend op de loer. Voor je het weet kijkt iedereen mee met wat jij online doet of ligt gevoelige data van jouw bedrijf op straat. Door te kiezen voor een VPN anti virus, verbeter je de veiligheid nadrukkelijk.

VPN staat voor Virtual Private Network

VPN staat voor Virtual Private Network. Het maakt dat je veel veiliger online je werk kunt doen en voorkomt vooral dat jouw online activiteiten zichtbaar worden. Daarbij wordt onder meer gebruikt gemaakt van encryptie, het versleuteld versturen van gegevens. Maar er is veel meer. Door een gratis VPN of een abonnement af te sluiten, geniet je online vrijheid, veiligheid en is je privacy gewaarborgd. Kies je voor een VPN, dan werk je niet langer onder je eigen IP-adres, maar onder dat van een van de servers van de aanbieders van de dienst. Die servers kunnen overal op de wereld staan, waardoor ook jouw herkomst niet traceerbaar is.

Zo omzeil je censuur en worden geo blokkades opgeheven

Door een gratis VPN antivirus ben je weer in staat om anoniem en veilig te downloaden en omzeil je de censuur. Je kunt dus bij wijze van spreken in China Facebook checken en bepaalde films wél zien. Een VPN heeft ook geo blokkades op. Dat betekent dus dat je op je vakantieadres gewoon naar de Nederlandse televisie kunt kijken en je vanuit ons land naar bijvoorbeeld Amerikaanse Netflix kunt kijken.

Maak verbinding met een netwerk op afstand

Door te werken met een VPN is het ook vertrouwd om gewoon gebruik te maken van openbare wifi-netwerken en maak je verbinding met een netwerk op afstand. Ook kun je anoniem verbinden met het TOR netwerk.  Wie tegenwoordig veilig online wil;, die doet een beroep op een gratis VPN dienst of sluit een abonnement af. Zoveel is zeker.

Je kunt wel degelijk veilig online je werk doen

Het is dus wel degelijk mogelijk om je geheel veilig online te gaan. Zeker ook bedrijfsmatig is de veiligheid uitermate belangrijk. Het kan echt verstrekkende gevolgen hebben als bepaalde informatie bij derden terecht zou komen. En vergis je niet, de hackers en andere malafide mensen online  worden steeds beter en slimmer. Wil jij al deze zorgen niet, dan kies je altijd voor een VPN.