In de afgelopen jaren zijn we er allemaal achter gekomen dat het eigenlijk best fijn en handig kan zijn om thuis te werken. We werden door de corona crisis dan weliswaar gedwongen om vanuit huis te werken, maar het beviel een hoop van ons goed. Dit is dan ook de reden dat veel bedrijven bijvoorbeeld meer grip op IT willen krijgen om online werken makkelijker te maken, ik vertel je er graag meer over.

Zorg voor goede afspraken binnen het team.

Een van de nadelen van vanuit huis werken is dat je niet zo makkelijk even bij je collega’s langs kan lopen om vragen te stellen of om even ergens over te overleggen. Een van de belangrijkste dingen die je dan ook moet regelen als je thuis wilt gaan werken met je team, zijn goede afspraken onderling. Zien jullie het bijvoorbeeld zitten als men elkaar onderling gaan appen om dingen af te spreken, of hou je het op alleen de mail, en tot hoe laat moet iedereen beschikbaar zijn, en hoe pak je pauzes aan. Het zijn kleine dingen, maar als deze geregeld zijn kan je rekenen op een goede basis in het team.

Zorg dat je de goede grip op IT hebt.

Hetgene dat het belangrijkste is als je met je team vanuit huis wilt gaan werken, is dat alle IT zaken goed werken. Je moet er zeker van zijn dat alle collega’s toegang hebben tot een goede laptop met hierop een goede camera en microfoon. Ook is het cruciaal dat iedereen toegang heeft tot een goede internetverbinding. Zorg dat er iemand in het team is die veel verstand heeft van IT zaken, zodat je precies weet wat je moet doen en wie je moet inschakelen op het moment dat er problemen of storingen zijn, zo weet je dat dit goed zit.

Ontdek alle voordelen die online werken heeft.

Nu je precies weet hoe je ervoor kan zorgen dat online werken vanuit huis vlekkeloos kan verlopen, is het misschien wel fijn om te weten waarom je dit dan precies zou gaan doen. Het vanuit huis werken heeft vooral voor de werknemers een hele hoop voordelen. Het is enorm prettig als je vanuit huis kan werken wanneer je bijvoorbeeld een gezin hebt. Het wordt makkelijker om tussen meetings door je kinderen van school te halen, of om even een boterham te smeren voor de kinderen. Ook kunnen veel mensen thuis het meest productief werken, dit heeft dus ook voordelen voor de werkgevers! Lees meer over online thuiswerken, en ontdek alle voordelen